Kataloger och trycksaker

Vanliga frågor

Här ska vi försöka svara på det vanligaste frågorna, har vi missat något så hör gärna av dig.
 
Här finns de vanligaste frågorna från våra kunder och våra kundtjänstmedarbetares svar.
Hur rengör man fönsterglaset om det är fläckigt?
Vid svåra fläckar som inte går bort vid den vanliga rengöringen av fönstren rekommenderar vi att du använder putsmedel till keramiska spishällar.
Kan jag efterbeställa spröjs?
Det får du gärna göra, hör av dig till oss så hjälper vi er.
Kan jag beställa reservdelar till mina fönster?
Självklart kan ni det, hör av dig och ha gärna garantibeviset eller motsvarande inom räckhåll.
Jag vill ha en offert. Hur gör jag?
Kontakta oss via vårt formulär här på sidan och fyll i dina uppgifter, har du bilder eller ritningar kan du bifoga dessa där. Vill du hellre skicka oss ett mail så gör du det på info@fonstervision.se eller så slår du oss en signal på 08-550 055 24.
Jag vill göra en felanmälan. Hur gör jag?
Är det något fel på din produkt ska du ta kontakt med oss snarast för att få hjälp.
Jag får inte bort etiketten i karmen. Hur ska jag göra?
Det är faktiskt bra. Etiketten är en QR-kod som är fönstrets identitetshandling och den ska inte tas bort.
Vilket nummer har standardfärgen vit?
Den heter NCS s 0502-Y och har glansvärde 30.
Varför blir det imma på mitt fönster?
Om du får kondens på utsidan av ditt fönster under höst är det faktiskt ett gott tecken. Det visar att fönstret är välisolerat och energisnålt. Kondens bildas nämligen när glasets yta är kallare än den omgivande luften. Det inträffar under klara nätter, främst under augusti till november. Då är värmeutstrålningen från fönstret mot himlen stor, vilket beror på himlavalvets låga temperatur. Man kan se samma fenomen på bilrutor som kan frysa på under klara nätter trots att det är någon plusgrad. Kondensen försvinner i morgonsolen och är inte skadlig för fönstret.
Imma på insidan av fönstret är däremot inte bra, då fönstrets insida inte är designad för att klara väta på samma sätt som fönstrets utsida.
Om det uppstår imma på insidan vid enstaka tillfällen när det är omkring -15 grader eller kallare behöver du inte vara så orolig. Men om det blir kondens även vid varmare temperaturer behöver du vidta åtgärder som motverkar imman. Invändig imma avhjälps i första hand genom att du ökar värmen och ventilationen i huset. Invändig imma betyder nämligen inte att det är något fel på fönstret. Om orsaken till imman inte är att det är för låg värme eller för dålig ventilation kan det vara fönstrets placering i fasaden som gör att det blir imma. Det är nämligen så att ju längre ut i fasaden som fönstret sitter desto mer kyls det av uteluften. Då blir det svårare för inneluften att värma upp glaset, i synnerhet om det är djupa fönstersmygar på insidan.
Vilka mått kan ni tillverka fönster i?
Du får designa dina fönster från oss med färg, form och storlek. Standardmåtten för våra olika produkter kan du se i respektive katalog. Har du andra önskemål ber vi dig ta kontakt med oss så löser vi  det...

Kontaktformulär